Apurahan hakijalle

Ida Aalberg -säätiö jakaa kahdesti vuodessa taidekriitikko ja -toimittaja Petra Uexküllin rahastosta apurahoja alle 35-vuotialle suomalaisille näyttelijöille. Rahasto on Petra Uexküllin testamenttilahjoituksella perustettu rahasto, jota hallinnoi Ida Aalberg -säätiö

Petra Uexküllin rahaston apuraha on tarkoitettu alle 35-vuotiaille suomalaisille näyttelijöille.
Apurahan suuruus on 4000 euroa, ja se myönnetään kahdelle hakijalle / hakukerta. Vuosittaiset hakuajat ovat tammikuussa ja syyskuussa.

Apuraha myönnetään ammattiin kouluttautuneelle ja ammatissa toimivalle näyttelijälle itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn tai perustutkinnon jälkeisiin opintoihin.

Apurahan hakeminen

Vuoden 2020 hakuajat ovat 1.–31.1.2020 ja 1.–30.9.2020.

Petra Uexküllin rahaston apurahaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse tai paperilla maapostissa. Vapaamuotoisen hakemuksen on oltava mahdollisimman konkreettinen. Sen pitää sisältää enintään 2500 merkin tai kahden liuskan mittaisen työsuunnitelman, josta käyvät ilmi:

  • mahdollisen työryhmän muut jäsenet
  • aikataulu
  • budjetti
  • esityspaikka / jatko-opintopaikka.

Hakemukseen on liitettävä hakijan CV.
Apurahan saajan on tehtävä selvitys apurahan käytöstä. Mikäli projekti viivästyy, hakijan on pyydettävä apurahan käytölle jatkoaikaa säätiön hallitukselta.

Hakemuksen lähettäminen

Sähköpostitse

petra@asema4.fi

Huom. Osoite on auki ainoastaan apurahojen hakuaikoina.
Muina aikoina tiedustelut Ida Aalberg -säätiön asiamieheltä.

Postitse

Kiinteistö Oy Asemamiehenkatu 4
Ida Aalberg -säätiö
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki.

Lue lisätietoja apurahan myöntämisestä